Juhtkiri: Ühine valu

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Nende ridade kirjutamise aegu eile polnud Läti päästjad Riia Zolitude magalarajoonis kokku varisenud Maxima kaubanduskeskuse rusude koristamist veel lõpetanud. Kas senine hukkunute arv 54 suureneb, ei olnud teada.

Küll oli Läti võim juba kinnitanud, et Maxima varemed tõmmatakse maani maha ja asemele rajatakse mälestusmemoriaal. Lätlased leinavad ja on šokis neid rahu ajal tabanud ohvriterohkeimast katastroofist. President Andris Berzinš nimetas juhtunut massimõrvaks ja kinnitas, et seekord on selgelt tegemist inimveaga, kus loodust ei saa süüdistada.

Mida konkreetset on rikutud, et kohutav õnnetus võimalikuks sai, esialgu ei teata. Koos elukaaslasega pääsenud Briti piloot Paul Tribble kirjeldas, kuidas varinguga kaasnes tohutu veevool ja kõik kohad olid täis liiva – poe katusele rajati parasjagu talveaeda ja puhkeala. Räägitakse Riias pikka aega sadanud vihmast, mis võis marketi katusel olnud pinnase kaalu oluliselt kasvatada, nii et konstruktsioonid ei pidanud enam vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles