Meenutus: Raja Teele on läinud üle halja jõe...

Maimu Berg
, kirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Tänavu 7. septembril kirjutas raamatufriik Jaan Martinson oma ajaveebipostituses ”Kus sa oled, Raja Teele?“ nõnda: ”Nagu hele täht valgustab kõiki teisi Raja Teele (Eha Pirso) luuletus ”A. H. Tammsaarele“. Siin ilmneb sõna täielik valdamine. See on rütmikas pildike üksildasest Tammsaarest, kes virvatulede all ja seas suurt kraavi kaevab, kuigi ta lapsed lahkuvad tema juurest. Kuni tuleb okaskrooniline rändaja ja joob ahnelt vett tema laugaste vesikuppude alt.

Ma ei liialda, kui ütlen, et juba ainuüksi selle geniaalsuse pärast tasuks kogumikku osta. Raja Teele oma täiusliku sõnakäsitlusega võiks praegugi enam nähtavale ilmuda.“

Jaan Martinson kirjutas kirjastuse Varrak avaldatud kogumikust ”Seilates sadamata“ (2012), mis sisaldab 1968–1981 koostatud omakirjastuslikke almanahhe. Ja Raja Teele on 31. augustil 1943 Pärnus sündinud Eha Pirso, keda kirjanikuna tuntakse Krista Kajari nime all. Krista Kajarilt on ilmunud luulekogud „Omaenese ukseni“ (1982) ja „Ühe keelega viiul“ (1989) ning novellid „Üle halja jõe“ (1983).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles