Detsember on Endlas laste- ja noortekuu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taiesed vabakooli 2010. aasta "Nõiamäe" näituselt.
Taiesed vabakooli 2010. aasta "Nõiamäe" näituselt. Foto: Erakogu

Neljapäeva lõunal avatakse Endla teatri sammassaalis, teatrikohvikus ning Küüni trepigaleriis Pärnu ja Paikuse lasteaedade õpilaste kunsti- ja nukunäitus. Näitus on traditsiooniline ja osaliselt inspireeritud tänavu 12. detsembril esietenduvast lastelavastusest „Hiired pööningul“.

Detsember on Endla teatris laste- ja noortekuu, mil teater ehib end laste kunstiteostega. Käesoleval aastal on välja pandud neli näitust, millest võtab osa üle saja lapse ja noore.

Teatri sammassaali, teatrikohvikusse ja Küüni trepigaleriisse on vaatamiseks välja pandud Pärnu vabakooli näitus „Nõiamäe 2013“, Pärnu lasteaedade laste näitus "Headus"  ja Paikuse lasteaia laste näitus „Loomisrõõm“. Endla teater on välja pannud viimase aja lastelavastuste kostüüme ja rekvisiite.

Näitusel „Nõiamäe 2013“ osalevad töödega Pärnu Vabakooli õpilased. Iga õpilane meisterdas näituse jaoks ühe hiire ja hiirte kogukond kasvas 111-liikmeliseks – just nii palju on Pärnu vabakoolis tänavu õpilasi. Näituse tööd valmisid kunstitundides ja ettevõtmist juhendas kunstiõpetaja Juta Ild.

„Püüdsime loovalt läheneda ja kuna maailm muutub järjest enam tehislikuks, kasutasime näituse jaoks arvutihiiri, mida lapsed oma fantaasia järgi kaunistasid ja kujundasid,“ sõnas kunstiõpetaja Juta Ild.

Pärnu lasteaedade õpilased on jõulukuuks joonistanud ja maalinud pilte headusest. Selleks, et suured inimesed aru saaksid, mida väikesed headuse all mõistavad, on tööde juures laste jutukesed. Näitused teatrigaleriis on saanud teoks tänu teatri ja lasteaia õpetajate ühenduse „Kunst“ koostööle.

Paikuse lasteaed osaleb näitusel hiirtega, mida on kasutatud lasteaias nukuteatri tegemisel ning tänavusest lasteetendusest „Hiired pööningul“ on saanud inspiratsiooni sealsed 3–7aastased õpilased, kes on välja pannud oma valmistatud hiirekesed. Näitust illustreerivad fotod tööde valmimisest.

Peale hiirte saab näitusel näha Endla teatri viimase aja lastelavastuste kostüüme ja rekvisiite. Muu hulgas on külaliste ette toodud populaarsete lastelavastuste „Aladdini imelamp“, „Röövlitütar Ronja“ ning „Tiiger, tiiger!!!“ kostüümid ja esemed.

Laste- ja noortekuu näitus jääb avatuks jaanuari keskpaigani.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles