Viimast kooli Eesti piiril hoiavad tugevad juured

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapoole lapsed lippavad söögivahetunnil vanast majast uude, 2012. aasta küünlakuus avatud võimlahoonesse, kus on köök ja söökla.
Metsapoole lapsed lippavad söögivahetunnil vanast majast uude, 2012. aasta küünlakuus avatud võimlahoonesse, kus on köök ja söökla. Foto: Ants Liigus

Viimane kool enne riigipiiri, vaid kolme kilomeetri kaugusel Lätimaast, asub 128 elanikuga Metsapoole külas, kus haridust on antud järjepanu seitse inimpõlve.

Vaimuelu tugevad juured on hoidnud 160aastast kooli 1853. aastast, mil jõuka taluniku ja laevaomaniku poeg Mats Grant arvas vajalikuks ajada kohalikele lastele a ja b pähe ja tema isa Jüri Grant ehitas oma kulul esimese koolimaja.

Koolimajadele ja juhatajatele, möödanikule ja tänapäeva tegemistele on pühendatud kohaliku kogukonna väljaantud 2014. aasta kalender “Metsapoole kool 160”, mille sisekaanelt vaatab vastu kogu koolipere, neist aukohal sellesügisesed seitse vastset aabitsaomanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles