Koer kutsus haigele vanahärrale abi

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
“Esialgu arvasin, et all oja ääres on mõni loom, sest alatasa liigub siin kitsi ja rebaseid,” rääkis Rait Pärg.
“Esialgu arvasin, et all oja ääres on mõni loom, sest alatasa liigub siin kitsi ja rebaseid,” rääkis Rait Pärg. Foto: Ants Liigus

Tammiste hooldekodu viis neljapäeval skulptor Rait Pärja segaverelisele Elviirale kingituseks vorstirõnga – hoolealuse elu päästmise eest. “Meil oli koera näol seekord kaitseingel,” rõõmustas hooldekodu juhataja Riido Villup.

Skulptor Rait Pärg elab Tammiste hooldekodu taga jõeluha äärsel kaldapealsel, kus paiknevad lähestikku eluhoone ja kunstniku töökoda-ateljee.

Kui Pärg kolmapäeva õhtul kottpimedas poole üheksa paiku oma neljajalgse lemmikuga õue jalutama läks ja suuna maantee poole võttis, ei andnud Elviira rahu ja keeldus kaasa tulemast. Lemmik haukus ja lidus vahetpidamata hoopis jõeluha poole ja nõudis peremeest endale järgnema. “Esialgu arvasin, et all oja ääres on mõni loom, sest alatasa liigub siin kitsesid ja rebaseid. Lähemale jõudes kuulsin nõrka appihüüdu,” jutustab Rait Pärg majast paarikümne meetri kaugusel kaldapealsel asuvat sündmuskohta näidates.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles