4H noored pidasid aastakoosolekut ja päkapikupäeva

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui nädal tagasi käisid Pärnumaa 4H klubid ekskursioonil Läti pealinnas Riias ja veetsid mõnusasti aega Lidos, siis sel nädalavahetusel kogunesid ühingu liikmed Tootsi, et võtta kokku aasta tegemised.

Üritus algas reede pärastlõunal Tootsi noortebändi esinemisega. Kõlas juba traditsiooniks saanud 4H laul. Noori ja juhendajaid olid tervitama tulnud Tootsi vallavanem Kalev Kaljuste ja Tootsi lasteaia-põhikooli direktor Jüri Mets. Järgnes tervitus kooli seltskonnatantsuringilt: tantsiti tšatšat, jõulukantrit ja ühiselt tehti valmis tants „Täiesti ajuvaba“. Nüüd oli aeg alustada tõsise tööga.

Algas aastakoosolek: esimese ettekande Pärnumaa piirkonna tegevuskavast 2013 tegi piirkonnajuht Inga Raudsepp, järgnes noortejuhatuse ettekanne ja siis said jutujärje kõik klubid. Koostati järgmise, 2014.aasta tegevuskava. Rõõm oli tõdeda, kuidas noored ise soovisid korraldada järgmise aasta üritusi. Aasta 2014 piirkonnajuhiks valiti Inga Raudsepp. Tänati aasta parimaid noori ja juhendajaid.

Kui aasta oli kokku võetud, järgnes mõnus õhtusöök, mille valmistasid lastele kokatädid Eve Kalde ja Tiiu Pajanin. Saalis kõlas nendele suur aplaus, mis näitas, et kõhud said mõnusalt täis ja õhtu võis jätkuda. Külla tulid Mart ja Gertu, kes rääkisid noortele turvameeste ja öökullerite tööst ja tegemistest ja elust Viru hotellis. Nii tore oli noortel kuulata lugusid elust enesest just noortelt, kes ise on olnud ka 4H liikmed.

Nüüd oli laagrilistel võimalus minna üllatuslikule jõulurajale – kokku sai osaleda 7 töötoas, kus juhendajateks olid nii noored kui ka juhendajad. Ühiselt lauldi 4H kooris, et harjutada laule laulupeole saamiseks – juhendaja oli Kalli Rõõmusaare. Kõige populaarsemaks töötoaks osutus ajakirjast jõulukuuse tegemine. Kõik klubid tegid ühiseltki kartongist jõulukuuse ja ehtisid selle, kuusk jäi kaunistama kooli teise korruse koridori.

Taas koguneti saali ja kõlas kaks laulu noortebändilt – „Jõulutaat on meie poole teel“ ja „Päkapikk“, seda laulu laulis juba terve saal kaasa.

Algas õhtu show-programm „4H tippmodell". Programmi juhtisid Carmel Raudsepp ja Daily Raudsepp. Kokku osales 15 modelli. Neil tuli osaleda kõndimisvoorus, kübaraid reklaamivas fotovoorus, intervjuus ja käia ära klatšinurgas. Tippmodell selgus järgmisel päeval ja selleks osutus väga tasavägises konkursis Renee Balent klubist Kärmed Tootsikad. Tippmodelle hindas, kommenteeris ja võitja valis 4H-katest moodustatud "professionaalne" žürii.

Kohe pärast 4H tippmodelli konkurssi kogunesid noored ja juhendajad õue, et lennutada Rufi kingitud soovilaternad kõige ilusamate soovidega teele ja nautida imelist ilutulestikku.

Järgnes muidugi disko, kus sai mitu tundi järjest tantsida. Et vahepeal tempot maha võtta, maitsti Vändra tarbijate ühistu kingitud kringleid ja maiustati Premia jäätistega.

Hommik algas mõnusa võimlemisega, kõige suurematelgi unekottidel sai uni silmist pühitud.  Hommikusöök oli tänu Eesti Pagari toodetele vägagi mõnus.

Nüüd said sõna sõbrad Läti klubist. Õpiti laulma lätikeelseid jõululaule ja üheskoos meisterdati tervitustega jõuluvideo Riia klubile. Kõige toredam oli tantsida ja laulda koos läti tantsu „Cepa, cepa“ Tragimad said kingitusi Läti 4H logodega.

Järgnes loeng alkoholi ja narkootikumide kohta. Tore oli, et seda tegi endine 4H liige Liis Tint, kes rääkis oma töö kogemustest – just elust enesest.

Kinnistati teadmisi 4H-st. Kiirviktoriinil, mille korraldas piirkonnajuht,  said noored võita endale Eesti Pagari väga maitsvat šokolaadileiba.

Ürituse viimase tunni sisustas Ene Miil Eesti politseist. Vahva oli noortel kuulata loengut seadustest, proovida selga politseiriideid, panna sõpra käeraudadesse, liikuda prillidega, mis tekitavad tunde, nagu oleksid joobes, ja muidugi puhuda alkomeetrisse. Kõige huvitavamaks kujunes kohtumine koer Willyga, kes suutis kohe leida narkootilise aine ja õues tabada kiiresti „kurjategija“. Suur tänu Enele!

Nüüd oli aeg veel enne koduteele asumist süüa lõunat, mille eest suur tänu kokatädi Margitile!

Kui tänukirjad jagatud ja viimased kalli-kallid tehtud, saatsid klubi Kärmed Tootsikad liikmed sõbrad koduteele. Õues oli kole libe, seega õnnelikku kojujõudmist!

Pärnumaa piirkond kohtub nüüd juba uuel aastal veebruarikuus Sindi noortekeskuses käsitööpäeval.

Soovime kõigile ilusat jõuluaega ja kohtumiseni uuel aastal!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles