Juhtkiri: Cardo Remmel peab valima

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Taastusravikeskus Estonia, mis ideaalis peaks olema Pärnu au, uhkus ja kuldmune munev hani, paistab kaasa toovat vaid muret. Ja kui üks mure murtud, ei lase järgmine end kaua oodata.


Tulu, mida eesrindlik sanatoorium linnale omanikuna peaks tooma, on aastate vältel jäänud olematuks. Nagu Pärnule kuuluvatele asutustele iseloomulik, on Estonias juhtpositsioone hoidnud parajasti võimu nautivad kohalikud poliitikud või neile lähedal seisvad isikud.

Toomas Kivimägi valimisliit lubas, et Keskerakonnale ja Reformierakonnale seni Pärnus omane olnud praktika pärast valimisvõitu ei jätku ja sarnasus linnavolikogu ja -valitsuse eelmise koosseisu olematu poliitilise kultuuriga on välistatud.

Ometi tekitab küsimusi valimisliidu teine mees Cardo Remmel, kes hea meelega juhiks korraga nii volikogu kui Estoniat.

Sama inimese töötamine ühtaegu linnavolikogu esimehe ja Estonia juhatajana ei paista sugugi meeldivat Kivimägi valimisliidu koalitsioonipartnerile Isamaa ja Res Publica Liidule, mille esindaja abilinnapea Annely Akkermann näeb kahe olulise ametikoha ühendamises korruptsiooniohtu.

IRLil on endal meelepärane kandidaat linnavolikogu esimehe kohale – Peeter Prisk, ehk kumabki nüüd läbi soov Remmeli asemel just tema omavalitsuse kõrgeimale ametikohale upitada. Remmeli osaks jääks linna äriühing kahjumist välja tuua ja sellelt viimaks ometi kasumit teenida. Saku õlletehase kunagise eduka juhina jagub Remmelil selleks ettevõtmiseks nii jõudu kui oskust.

Muidugi võib Remmel vabalt valida teisiti, kuid valima ta peab, sest praegune JOKK-seis pole otseselt korruptsioonihõnguline, kuid ebakorrektne siiski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles