Selgusid kunstipargi arhitektuurivõistluse võitjad

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võitjate Marta Sekulska-Wronska (vasakul) ja Malgorzata Dembowska taga seinal paistab nende võidutöö, mis peaks saama aluseks Pärnusse Läänemere kunstipargi püstitamisel.
Rahvusvahelise arhitektuurivõistluse võitjate Marta Sekulska-Wronska (vasakul) ja Malgorzata Dembowska taga seinal paistab nende võidutöö, mis peaks saama aluseks Pärnusse Läänemere kunstipargi püstitamisel. Foto: Mark Soosaar

Kultuuriminister Urve Tiidus kuulutas Eesti arhitektuurimuuseumis välja Pärnusse kavandatava Läänemere kunstipargi arhitektuurivõistluse võitja ja laureaadid.

Võidutööks osutus Poola arhitektide Malgorzata Dembowska ja Marta Sekulska-Wronska ideekavand, mida iseloomustab rahvusvahelise žürii hinnangul “silmapaistev disain ja tugev urbanistlik kontseptsioon”.

“Mul on hea meel, et võidutööks valiti just see arhitektuuriline lahendus,” väljendas oma rahulolu kunstipargi idee ellukutsuja Mark Soosaar. “Rahvusvaheline žürii nägi palju vaeva, et valida Pärnule sobivad lahendused 78 võistlustöö hulgast, kus leidus ideid seinast seina, kuidas Pärnu kesklinna silla äärne ala Laia tänava ääres tulevikus välja võiks paista. Sealjuures viimase hetkeni ei teadnud ükski žüriiliige, mis riigist ja kes võistlejaist märgusõnade taga end peidavad.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles