Pärnumaa otsib raketi lennusuunda

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa arengufoorumit juhatas Rivo Noorkõiv, turismist kõneles Kaire Ilus.
Pärnumaa arengufoorumit juhatas Rivo Noorkõiv, turismist kõneles Kaire Ilus. Foto: Urmas Luik

Eile toimus maavalitsuse saalis põnevat kuulamist pakkuv ja mõttetihe arengufoorum “Rakett on valmis – kuhu ja kuidas lennata?”, millel vaeti Pärnumaa suundumusi aastatel 2014–2020.

Välja on pakutud neli läbimurdesuunda. Need on targad ehk tasuvad töökohad, Pärnumaa kui turismi sihtkoht, tehniline taristu ja bussitranspordi uuring ning haldus, avalikud teenused ja kodanikuühendused.

Esimesest läbimurdesuunast ehk tarkadest, tasuvatest töökohtadest kõneldes tõdes SA Pärnumaa Ettevõtlus- ja Arenduskeskuse juhatuse liige Sulev Alajõe, et tugevad majandussektorid on tekstiil, turism ja puhkemajandus, metall, puit, elektroonika, kuid suuremat panust vajavad tervise- ja heaoluteenistused. Fookusse tuleb võtta tasuvad töökohad, väljarände pidurdamine ja noorte tagasimeelitamine, suurema lisandväärtuse loomine tootmises ja Pärnu võimaluste esiletoomine olukorras, kus riigis jätkuv poliitika on rõhutatult kahe linna, Tallinna ja Tartu keskne.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles