Kogukonna pärli pere säratab Mõtsu kandi elu

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõuludeks valmistatud nimelised piparkoogid ja Eesti külaliikumise Kodukant Pärnumaa pärlid: (vasakult) Margit, Anti, Maria, Marten ja Mario Merila.
Jõuludeks valmistatud nimelised piparkoogid ja Eesti külaliikumise Kodukant Pärnumaa pärlid: (vasakult) Margit, Anti, Maria, Marten ja Mario Merila. Foto: Ants Liigus

“Õige uks!” tuleb Mõtsu külas Anti Merila meile ridaelamu välistrepile vastu. Piparkoogilõhnases elutoas on reede õhtul kogu pere koos, kooliteed jätkavad lapsed Maria ja Marten Tallinnast ja Mario Pärnust ning pereema Margitki oma tööpostilt Audrust tagasi.

Toasoojuses ja valguses hajub läbi lumeräbu ja plussist miinusesse keeranud kraadidega libedaks tõmbuval teel kohalesõitmise pinge, sest Pärnust on ligemale 30 elanikuga Mõtsu külla poolsada kilomeetrit.

“Pere saab kokku igal nädalavahetusel, vaatamata sellele, et vanem poeg ja tütar on pealinnas ja noorem õpib Pärnus,” hõiskab Margit toa ja köögi vahet askeldades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles