Juhtkiri: Kohalike soovid raudtee-ehitajatele

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

See, et Pärnumaa kohalikud omavalitsused suutsid seljad kokku panna ja välja töötada ühise seisukoha Rail Balticu Pärnumaal kulgeva trassi osas, on kahtlemata hea. Kohalik kokkulepe on olemas ja tegemist sisuliselt vastukäiguga majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi mitme trassi valikule. Ühisdeklaratsioonile annab kaalu seegi, et planeerijatele pakutav sobib kohalikele Vändra vallast Läti piirini.

Kohalike mis tahes ühisavalduste ja -deklaratsioonide nõrk külg on nende soovituslik iseloom. Mis juhtuks siis, kui planeerijatel, ametnikel ja juhtkomiteel on teistsugune visioon, kustkaudu peaks superraudtee Pärnumaal kulgema?

Teisalt ei tahaks uskuda, et Tallinnas oldaks valmis jäärapäiselt peaga vastu seina jooksma oma tahtmise saavutamiseks. Rahu- ja üksmeelne lahenduste otsimine peaks olema kõigi eesmärk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles