Soodushind kauba garantiiaega ei vähenda

Riina Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui ostate vale suurusnumbriga rõiva, pole pood kohustatud seda ringi vahetama. Küll aga võib kaupmees ostjale vastu tulla ja toote siiski vahetada.
Kui ostate vale suurusnumbriga rõiva, pole pood kohustatud seda ringi vahetama. Küll aga võib kaupmees ostjale vastu tulla ja toote siiski vahetada. Foto: Andres Haabu / Postimees

Käes on aastaalguse allahindluste aeg, mis soosib emotsioonioste ja nii võib kodus avastada, et kiirustades sai soetatud vale number või läheb toode kiiresti rikki. Mida siis teha?

Olgu kohe öeldud, et isegi kui toode on müügil 50- või 80protsendilise allahindlusega, kehtib sellele täpselt sama garantii mis täishinnaga ostmise puhul.

“Kui toode on alla hinnatud, viitamata mingile defektile, kehtivad kõik samad õigused mis täishinnaga tootel, piirata ükski kauplus ja müüja seda ei tohi,” rõhutas tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles