Volikogu esimees jätkab tööd Estonia juhatajana

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oma põhitöö eest saab Cardo Remmel 46 000 krooni kuus. Volikogu esimehe kohustuste täitmine lisab sellele 12 000 krooni.
Oma põhitöö eest saab Cardo Remmel 46 000 krooni kuus. Volikogu esimehe kohustuste täitmine lisab sellele 12 000 krooni. Foto: Urmas Luik

Taastusravikeskuse Estonia nõukogu otsustas pikendada ettevõtte juhataja Cardo Remmeli lepingut 7. jaanuarini 2012, sest volikogu esimehe ametit auasjaks pidav Remmel soovis seda ning Estonia nõukogu on tema tööga rahul.

Nõukogu päevakorras oli juhataja lepingu pikenemine. Aasta alguses sõlmis Estonia nõukogu esimehena töötanud Teet Kurs Remmeliga lepingu, mille järgi lepingut pikendatakse, kui Remmel selleks soovi avaldab.

Väljavahetamiseks pole põhjust

Küsimusele, kas nõukogul polnudki muid võimalusi, vastas uus Estonia nõukogu esimees Peeter Võrk, et nõukogu saab alati juhatajat välja vahetada, kuid selleks polnud põhjust. Ka ettevõtte juhi kohale konkursi välja kuulutamata jätmist põhjendas Võrk sellega, et ettevõttel on tugev kogemustega juht, kelle väljavahetamiseks ükski nõukogu liige soovi ei avaldanud.

Linnapea Toomas Kivimägi sõnutsi tahtis Remmel aasta lõpuni Estonia juhatajana jätkata ja ta andis selleks nõusoleku. Võrgu jutu järgi on ettevõtte huvides juhataja tööd mitte jupitada. “Mina ei surunud nõukogule oma seisukohta peale, vaid aktsepteerisin seda,” kommenteeris Kivimägi teistsugust otsust.

Estonia nõukogusse kuuluvad esimees Võrk ning liikmed Teet Kurs, Tiit Kask, Jüri Lebedev ja Raul Sarandi. Sarandi esindab IRLi, Lebedev Reformierakonda, Kask ja Kurs Toomas Kivimägi valimisliitu. Võrgu on linnavalitsus ametisse nimetanud.

Reformierakonna Pärnu piirkonna juhi Väino Hallikmägi kinnitusel oli erakonna seisukoht, et Estonia juhataja ametikohale tuleb konkurss välja kuulutada. Lebedevi väitel polnud sellist küsimust päevakorras, juttu oli üksnes lepingu pikenemisest.

Sarandi ütles, et ettevõtte seisukohast oli otsus mõistlik, kuid poliitikuna ootab ta, et Kivimägi valimisliit mingi otsuse langetaks. IRL on iseendale töö andmist tauninud ja soovinud, et volikogu esimehe ja linnaettevõtte juhataja koht teineteisest lahutataks.

Amet sõltub nurina tugevusest

Remmel kinnitas, et ta peab volikogu esimehe ametit auasjaks ja seda praegu maha panna ei kavatse.

Kivimägi sõnutsi peaksid hiljemalt aasta pärast olema volikogu esimehe ja linnaettevõtete juhatajate ametikohad üksteisest lahutatud.

“Kui koalitsioonipartnerid nõuavad seda varem, olen ma valmis seda aktsepteerima,” andis Kivimägi mõista, et kõik sõltub koalitsioonipartnerite survest volikogus 14 kohaga esindatud Toomas Kivimägi valimisliidule.

Volikogu enamus koosneb vähemalt 17 liikmest. Kivimägi valimisliit vajab võimul püsimiseks kas IRLi või Reformierakonda, mõlemad on võimuliitu võetud üksnes selle stabiilsuse tagamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles