Pärnu linna ametlik veebileht levitas viirust

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linna veebilehte külastastades kuvas veebilehitseja Google Chrome hoiatust, et selle saidi külastamine võib teie arvutile kahju tuua.
Pärnu linna veebilehte külastastades kuvas veebilehitseja Google Chrome hoiatust, et selle saidi külastamine võib teie arvutile kahju tuua. Foto: Lugeja pilt

Täna hommikul suleti hooldustöödeks Pärnu linna ametlik veebileht www.parnu.ee, mis oli nakatatud seni veel teadmata viirusega ning nakatas sellega veebilehte külastanud arvuteid, mis polnud viiruste eest kaitstud. Viirustest puhastatud linna veebileht avati taas kella 14 paiku.

„Pärnu linna koduleht levitab õelvara. Veebilehitseja Google Chrome ei luba sellele veebilehele ja hoiatab pahavara eest, Internet Exploreri lehele lubab, aga antiviirus püüab õelvara kinni,“ kirjutas üks lugeja eile toimetusele linna veebilehel levitatavast viirusest. Hoiatuses seisis, et selle saidi külastamine võib külastaja arvutile kahju tuua.

Pärnu linnavalitsuse kodulehe külastajad võisid saada oma arvutisse viiruse TROJ_BUBNIX.SMA,  mis võimaldab võõrastel juurdepääsu teise arvutisse.

Viirusetõrjefirmad hindavad TROJ_BUBNIX.SMAd madala turvariskiga pahalaseks.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Maria Murakas-Ollo teatel avastati viirus 19. mail. Pressiesindaja ei osanud hommikul öelda, millise viirusega täpselt on tegemist. „Käib veebilehe failide kontroll ja puhastamine. Tööde lõppu prognoosida ei saa,“ väitis Murakas-Ollo.

Täna ennelõunal oli Pärnu linna ametlik veebileht suletud ja aadressi www.parnu.ee avamisel kuvati  teave: „Hetkel on Pärnu linna veebileht suletud serveri hooldustööde tõttu. Vabandame!“ Pealelõunal veebileht avati.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles