Pärnust pärit reklaam sattus USAs pilkeobjektiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aastal Pärnu tänavatel rippunud plakati algne versioon.
2005. aastal Pärnu tänavatel rippunud plakati algne versioon. Foto: Repro

USA teletäht Jay Leno pilas oma jutusaates „The Tonight Show with Jay Leno“ aastaid tagasi Eesti tänavatel nähtud reklaami, millel täiskasvanu viskab lapse prügikasti.

„Ma ei ole kunagi Eestis käinud. Mida nad püüavad meile öelda? Mis see tähendab?“ imestas Leno saate rubriigis "Headlines" ("Pealkirjad") plakati mõtte üle.

Tegu oli looduse, metsaaluste, keskkonna prügistamise vastase kampaaniaga. Otseselt prügikasti kasutamist plakatil silmas ei peetud.

Reklaam selgitas, et väikesed lapsed väärivad puhast elukeskkonda.

Viis aastat tagasi Pärnumaa keskkonnaametis prügivastase kampaania tellinud Peeter Oja imestas, miks USA populaarne jutusaade Pärnus ja Pärnumaal tänavatel olnud plakati nüüd oma "Ärapanija" rubriigis eetrisse lasi. „Pilt oli kontekstist välja rebitud ja ilma tekstita ei jõudnud selle mõte kohale. Koos tekstiga peaks plakati mõte olema selge,“ arvas ta.

Oja sõnutsi küsis Jay Leno telesaates pilgatud reklaami kohta hiljuti selgitust USA saatkond Eestis.

Oja jutu järgi rippus USAs pilkeobjektiks saanud plakat Pärnu linna tänavatel ja mitmel pool maakonnaski üleval 2005. aasta mais loodukaitsekuul.

Pärnus loodud plakatist on videos juttu, kui lõigu lõpuni jääb kolm minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles