Vapper vändralane päästis mehe elu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändras Vana 44 põlenud hoone.
Vändras Vana 44 põlenud hoone. Foto: Lääne päästekeskus

Pühapäeva hommikul tavapärast jalutuskäiku teinud vanem mees päästis Vändras Vanal tänaval põlevas korteris olnud mehe elu.

Tagasihoidlik elupäästja enda isikut ja tegu afišeerida ei soovi, ent päästjate hinnangul oleks tubli vändralase kiire ja julge reageerimiseta põlevas majas olnud mees oma elu kaotanud.

Lääne päästekeskuse pressiesindaja Evelin Tringi sõnutsi kutsus pühapäeva hommikul nelja korteriga ühekorruselises majas tulekahju märganud mees välja päästjad ja teades, et põlevas hoones võib olla inimesi, tõttas ise põlevasse majja appi.

Et põlev maja oli suitsu täis ja seal oli kuum, pääses ta korterisse, kus oli puhkenud tulekahju, kummargil. Ta leidis põrandalt korteriperemehe, kelle ta majast välja aitas.

Lääne päästekeskuse menetleja Andre Gustavsoni hinnangul poleks elupäästja kiire tegutsemiseta majas olnud mees enam elavate kirjas. „Mõne minuti pärast oleks kuumuse ja suitsu tõttu inimene juba hukkunud, samuti oleks inimese korterist väljatoomine juba väga keeruline olnud,“ selgitas Gustavson.

Esialgsetel andmetel sai tulekahju alguse hooletusest suitsetamisel, mis on tavalisim inimelu nõudnud tulekahju tekkepõhjus.

Suitsuandurit korteris ei olnud.

Põlengu ajal oli kortermajas teinegi inimene, kes suutis ise majast välja saada. „Kõrvalkorteris elav naine kirjeldas menetlejale, et ärkas enda sõnutsi üles sisetunde ajel ja märkas õues tulekuma. Et koridor oli suitsu täis, ta uksest välja enam ei saanud, kuid pääses majast välja akna kaudu,“ kirjeldas Trink.

Naise korteris oli suitsuandur, kuid see asus põlengupaigast kaugemal toas ja kohe häiret ei andnud. Kui suits andurini jõudis, hakkas see tööle.

Kahes ülejäänud korteris inimesi ei elanud.

Päästjad said teate Vana tänava kortermajast toimunud põlengust pühapäeval kell 7.32. Korter, kust põleng alguse sai, hävis tules, teised kolm korterit said tahma- ja veekahjustusi. Viis tundi pärast esimest väljakutset said päästjad samast kohast uue teate, et maja esiku nurk põleb taas leegiga. Päästjad kustutasid põlengu.

Vändra alevi sotsiaalnõuniku Kersti Tilga sõnutsi on mõlemad põlenud majas elanud inimesed leidnud endale ajutiselt uue elupaiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles