Lumine muinasjutt Disney moodi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Disney filmistuudiol pole kunagi muinasjuttudele uue kuue andmisega erilisi probleeme olnud. Nii on Mikihiire kompaniile omase töötluse osaliseks saanud „Väike merinetsi“ ja „Rapuntsel“, nüüd on viimaks kord „Lumekuninganna“ kätte jõudnud.

Äsja meie kinodesse jõudnud „Lumekuninganna ja igavene talv“ põhineb legendaarse Taani muinasjutuvestja Hans Christian Anderseni igihaljal lool, kuid seost ei maksaks väga tõsiselt võtta.

Disney kasutab muinasjuttu inspiratsiooniallikana, mitte ei vesta seda lihtsalt niisama ümber. Kuigi selline lähenemine võib esmapilgul tunduda pisut pealiskaudsena, ei pruugi see alati halb olla. Tänapäeva publikul on lihtsalt pisut teised ootused ja konkurentsis püsimiseks tuleb neile paratamatult vastu tulla. „Lumekuninganna ja igavene talv“ tõestab, et seda on võimalik ka hästi teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles