Maakoolid selgitasid parimad emakeeles

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vändra gümnaasium.
Vändra gümnaasium. Foto: Urmas Luik

Emakeeleolümpiaadi Pärnu maakonna piirkonnavoorus oli arvukalt võistlejaid, eriti põhikooli osas.

7. klasside seas võitis Hanna Miina Kivisäk Vändra gümnaasiumist (õpetaja Riina Arva) ja teiseks tuli Pille-Riin Karuse Sindi gümnaasiumist (Kaia Haar). Kolmandat kohta jagasid Kadri Pari Vändrast (Riina Arva) ja Kaira Vreimann Kilingi-Nõmme gümnaasiumist (Ille Varner).

8. klasside parim oli Farid Boubadaz Häädemeeste keskkoolist (Silvi Murulauk), teise koha sai Madis Steinberg Vändra gümnaasiumist (Kaili Salumäe) ja kolmanda Helen Pill Jõõpre koolist (Helle Kirsi).

Üheksandikest võidutses Jargo Pert Vändra gümnaasiumist (Anne Vaher), kes oli tugevaim ka 9.–10. klassi ühises arvestuses. Talle järgnes Egert-Marten Möller Paikuse põhikoolist (Monika Limberg) ja tema võistles end 9.–10. klassi kokkuvõttes kolmandale kohale. Kolmanda koha võttis vastu Marie Kuningas Kilingi-Nõmme gümnaasiumist (Kersti Soomets).

10. klasside esikoht läks Häädemeeste keskkooli Carolina Talile (Kaire Laine), 9.–10. klassi koondarvestuses oli ta teine. Laura Jõe Tõstamaa keskkoolist (Mari Lühiste) oli teine ja Laura Liivet Kilingi-Nõmme gümnaasiumist (Ly Kuningas) kolmas.

11. klasside osas anti õpilaste arvu ja punktisummat arvesse võttes välja kaks kohta: esikoha pälvis Ly Tempel Vändrast (Anne Vaher) ja teise Iiris Prosa Pärnu-Jaagupi gümnaasiumist (Merike Mäemets).

Lõpuklasside tugevaim oli Maret Palusalu Tõstamaa keskkoolist (Mari Lühiste), teine Andri Küüts Vändra gümnaasiumist (Anne Vaher) ja kolmas Reelika Tõnisson Kilingi-Nõmme koolist (Ly Kuningas). 11.–12. klassi peale kokku oli parim Palusalu, temale järgnesid Tempel ja Prosa.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles