Pärnumaal hukkus liiklusõnnetuses noor mees

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaal Tahkuranna vallas hukkus autoga teelt välja noor mees.
Pärnumaal Tahkuranna vallas hukkus autoga teelt välja noor mees. Foto: Lääne prefektuur

Täna öösel sõitis Pärnumaal Tahkuranna vallas teelt välja sõiduauto. Autot juhtinud noor mees hukkus, kaasreisijana autos viibinud neiu toimetati haiglasse.

Politseile teatati ööl vastu pühapäeva kell 2.44 Tahkuranna vallas Tallinna-Pärnu-Ikla maantee 147. kilomeetril juhtunud liiklusõnnetusest. Selgus, et Pärnu poolt Ikla suunas sõitnud sõiduauto Mercedes-Benz, mida juhtis 26aastane Artur, kaotas lauges kurvis seni tuvastamata põhjusel juhitavuse. Auto sõitis teelt välja kraavi, paiskus sealt parema küljega vastu puud ja maandus vasakule küljele, teatas Lääne prefektuuri pressiesindaja Kaja Grak.

Sõidukijuht suri sündmuskohal, kaasreisijana sõidukis viibinud neiu, kelle isik on tuvastamisel, toimetati Pärnu haiglasse.

Sõidukil olid all nõuetele vastavad naastrehvid, tee oli puhas ja kuiv. "Esialgse info kohaselt ei olnud ei juhi ega kaasreisija turvavöö kinnitatud. Kas juht oli kaine, selgub ekspertiisi tulemusena," sõnas Grak.

Juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlust.

Pärnu politseijaoskonna juhi Tõnu Kivise sõnul on õnnetus kurb näide sellest, kuidas headegi teeolude korral võivada juhtuda äärmiselt traagiliste tagajärgedega õnnetused.

"Praegu on õnnetuse asjaolud selgitamisel, kuid üldises plaanis tuleb meeles pidada, et öistel sõitudel mängivad oma rolli nii väsimus kui vähene liiklus, aga ka tahtmine kiirelt sihtpunkti jõuda. Tähelepanu ja sõidule keskendumine on olulised ööpäev läbi. Turvavöö kinnitamine annab aga õnnetuse juhtumisel inimesele võimaluse jääda ellu või saada vähem vigastusi,“ märgib ta.

Samuti tuletab Kivis meelde, et talvisel teekonnal tuleb olla ettevaatlik, sest ilmastikust ja ümbritsevast keskkonnast mõjutatuna vahelduvad kuivad ja puhtad teelõigud libedate lõikudega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles