Riigikogu kinnistab valitsuse kitsidust

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsuste juhid on vähemalt Pärnumaa omavalitsuste liidus arvamusel, et kütuseaktsiisist suurema summa eraldamine valdade ja linnade hallatavate teede ja tänavate hooldamiseks ei ole riigi raha raiskamine.
Omavalitsuste juhid on vähemalt Pärnumaa omavalitsuste liidus arvamusel, et kütuseaktsiisist suurema summa eraldamine valdade ja linnade hallatavate teede ja tänavate hooldamiseks ei ole riigi raha raiskamine. Foto: Ants Liigus

Riigikogus on lugemisel “Transpordi arengukava 2014–2020”, millest ilmneb valitsuse soovimatus suurendada kohalike avalikult kasutatavate teede hooldamiseks omavalitsustele eraldatavat rahasummat, kuigi need seda paluvad.

Omavalitsused on jätkuvalt püüdnud riigilt välja kaubelda mootorikütuse aktsiisist kohalike teede hooldamiseks ja remondiks vajamineva toetuse suurendamist, aga tulutult.

“Riigiteede ja kohalike omavalitsuste vahel on vaidlus teede rahastamise üle selle rakursi all käinud juba vähemalt kümme aastat,” tunnistas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles