Kontserdimajas toimus Pärnu regiooni muusikakoolide klaverimuusikapäev

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu muusikakooli noored pianistid.
Pärnu muusikakooli noored pianistid. Foto: Erakogu

Eile toimus Pärnu kontserdimaja kammersaalis Pärnu regiooni muusikakoolide klaverimuusikapäev.

Päeva korraldas Pärnu muusikakool 14. korda ja see on toimunud üle ühe aasta. Klaverimuusikapäeval osales 52 noort muusikut üheksast muusikakoolist – Abja, Häädemeeste, Kilingi-Nõmme, Viljandi, Võhma, Pärnu ja Pärnu-Jaagupi muusikakoolist ning Lihula ja Märjamaa muusika- ja kunstikoolist. Pärnu muusikakoolist oli esinema valitud 18 õpilast.

Muusikapäeva avas Pärnu-Jaagupi muusikakooli klaveriansambel koos trombooni ja rütmipillidega Eva Tauli juhendamisel. Teise poole alguses sai kuulata külalisesinejat Karoliina Itterit, kes pärit Pärnu muusikakoolist ja õpib praegu Tallinna muusikakeskkoolis. Muusikapäeva lõpetas Võhma muusikakooli noor pianist Vahur Aasaküla koos kahe õpetaja – basskitarrist Mait Reimanni ja klaveriõpetaja Heili Kirsimäega marakal ning bongodel.

Kontserdil kõlasid eesti heliloojate soolopalad ja -seaded ja klaveriansamblid. Enim kordi esitati kahe naishelilooja Riine Pajusaare ja Katri Rebase värvikate pealkirjadega klaveripalu.

Järgmine muusikakoolide kohtumine Pärnus toimub juba käesoleva aasta sügisel klaveriansamblite festivalil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles