Koolivägivald ja kalmistul laamendamine tõid neiule kriminaalkaristuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu maakohus karistas tingimisi vangistusega neidu, kes süüdistuse järgi vägivallatses koolis ja laamendas kalmistul.

Süüdistuse järgi sooritas toona alaealine Liis esimese kuriteo 2011. aasta 2. novembril Raplamaal, kui koos kaaslasega kalmistul aega veetes lõhkus ära kolm hauaplaati, puidust pingi ja kangutas maha puidust risti.

Tunamullu 13. veebruaril asus 1995. aastal sündinud Liis vägivallatsema Pärnumaal asuvas koolis. Ta lõi koolikaaslast ühe korra rusikaga vastu nägu, tabades paremale poole lõuapiirkonda, ja ühe korra labakäega vastu pead. Seejärel lõi Liis õpilasele käega roietesse, mille järel kukkus viimane põrandale maha. See vägivaldset neidu ei pidurdanud ja ta jätkas kannatanu peksmist. Rünnaku alla langenud õpilane sai kergelt vigastada.

Lõppeval nädalal mõistis Pärnu maakohus Liisi süüdi kehalises väärkohtlemises ja surnu mälestuse teotamises. Selle eest tuleb tal kanda kahekuuline tingimisi vangistus kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles