Jaanuar oli Sauga põhikoolis vanade ametite kuu

, Sauga põhikooli inglise keele õpetaja, Comeniuse projekti juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljanda klassi kirurgid, õed ja perearstid ametite päeval.
Neljanda klassi kirurgid, õed ja perearstid ametite päeval. Foto: Erakogu

Rahvusvahelise Comeniuse projekti raames toimus Sauga põhikoolis jaanuari jooksul mitu vanade ametitega seotud ettevõtmist. Tegevustega alustasime juba detsembri lõpus, kui õpilased tutvusid Mia jõulumaal sepa ametiga ja käisid Maarja-Magdaleena gildi osavate meistrite käe all villast ja savist meisterdamas.

Jaanuaris külastas kogu kool üheskoos Eesti vabaõhumuuseumi, kus pakaselisest ilmast hoolimata läbisid õpilased toreda vanaaegse koolitunni, külastasid kaupmeest ja tutvusid sepa elukutsega veelgi lähemalt. Koolis peeti ka ametite päeva, mille käigus klassid kehastusid eri ameteid pidavateks karakteriteks ja valmistasid postreid, mis sisaldasid informatsiooni ametite ajaloo kohta.

Ametite kuu lõpetas kirjatööde näitus, kus õpilased kirjutasid oma vanavanemate ametitest, millest kõige huvitavamad olid vast raudteetõkke üles-alla liigutaja ja telefonist.

Kaheaastase Comeniuse projekti eesmärk ongi lõimingu ja keeleõppe kõrval suunata õpilasi uurima oma pere ajalugu ja traditsioone ning tooma paralleele tänapäevaga. Koolipere soov on tekitada õpilastes huvi laia maailma võimaluste vastu nii, et säilib austus oma perekonna- ja rahvuspärandi vastu.

Projekti rahastab Sihtasutus Archimedes elukestva õppe programmi raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles