Alan Biin: Juurdepääs kodule üle võõra tee

, vandeadvokaat
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Biin.
Alan Biin. Foto: PP

Viimasel poolaastal on avalikkuse tähelepanu pälvinud juhtumid, kus pankrotivara hulgast on keegi ostnud tee või tänava ja nüüd teeb omanik selle kasutajatele takistusi.

Tuntuimad on Tallinnas Haaberstis asuva Hargi tänava juhtum (vt 29.08.2013 Eesti Ekspress ”Tahad koju pääseda? Maksa! Küüniline sigadus või seaduslik äri?“), Viimsi vallas asuva Pärnamäe küla ja seal asuvate Linnase tee, Kesk-Kaare tee ja Suur-Kaare tee juhtum (vt 23.01.2014 Viimsi Teataja ”Pärnamäe erateede saaga jätkub: teed kokku ostnud firma tutvustas oma äriplaani“) ning viimasena 27.01.2014 portaalis E24.ee avaldatud uudis, kuidas Rae külas asuva Nurme tee omanik keelab tee ääres krunte omavatel isikutel krundile veokitega pääseda, sh on keelanud prügiveoauto läbipääsu tänavalt.

Kas selline tegevus on õiguspärane ja mida ette võtta juhul, kui sinu kodu asub eratee ääres ja tee omanik teeb selle kasutamisel takistusi?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles