Hingetus ei täida ühtki ilusat raami

Ille Rohtlaan
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Rosita Raua loodud läbipaistvatest vormidest koosnev lavakujundus annab maitseka tausta Evelyni (Kaili Viidas) ja Adami (Tambet Seling) suhte arengule.
Kunstnik Rosita Raua loodud läbipaistvatest vormidest koosnev lavakujundus annab maitseka tausta Evelyni (Kaili Viidas) ja Adami (Tambet Seling) suhte arengule. Foto: Mats Õun

Noore lavastaja „Eedeni aed“ näitab moodsasse armastusloosse ümber kirjutatud inimkonna pattulangemise lugu ja esitab vaatajale küsimuse, kui kaugele oleme valmis kunsti ja armastuse nimel minema ning kui palju ennast muutma.

Lavastaja Laura Mets (EMTA lavakunstikool) valis Endla Küünis lavaletoomiseks Neil LaBute’i näidendi „Eedeni aed“ põhjusel, et see pakkus veel midagi peale n-ö pildikeste igapäevaelust: LaBute on proovinud lahti mõtestada, mis on tänapäeva hing, millised on need inimesed, kes planeedil Maa elavad.

Noor kunstnik Evelyn (Kaili Viidas) kohtub kunstimuuseumis Adamiga (Tambet Seling) – noormehega, kes on kohmetu, enesekindlusetu nohik vale soengu ja ajast-arust pintsakuga. Särava kunstitudengi „manifestatsioon“ ühe skulptuuri viigilehe taha peidetud fallose suhtes käivitab suhte ja sündmused, mis ehitavad ja lammutavad samaaegselt nii neid endid kui teisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles