Kaevandusfirma süüdimõistmine jõustus lõplikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dolomiidi kaevandus.
Dolomiidi kaevandus. Foto: HENN SOODLA/PRNPM/EMF

Liigse kaevandamisega keskkonnale sadu tuhandeid eurosid kahju tekitanud firma ja selle juhi süüdimõistmine jäi lõplikult jõusse, kuna riigikohus ei võtnud kolmapäeval kaasust oma menetlusse.

Harvaesinevas keskkonnakuriteos tuli esimene kohtuotsus mullu augustis, kui Pärnu maakohus leidis, et nii ASi Reiden Dolomiit kui ka firma juhatuse liikme Arvo Erissaare süü looduskasutusloata tegutsemises on tõendatud ning firma peab selle eest kandma 100 000 euro suuruse rahalise karistuse, Erissaar aga 200 päevamäära suuruse rahalise karistuse, mis tema sissetuleku puhul on 12 400 eurot. Kohus ei pööranud karistusi siiski reaalselt täitmisele, vaid määras mõlemale süüalusele kolmeaastase katseaja.

Samas jättis kohus rahuldamata enam kui 300 000 euro suuruse tsiviilhagi ja sellega polnud prokuratuur nõus. Süüdistaja taotles Tallinna ringkonnakohtusse esitatud apellatsioonkaebuses tsiviilhagi väljamõistmise osas uue otsuse tegemist, kuid ringkonnakohus leidis mullu novembris, et maakohtu lahend oli igati pädev ja selle muutmiseks puudub alus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles