Pärnu keskkonnahariduskeskus korraldas astronoomiaringi lastele "lennu Kuule"

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuu. Foto on illustreeriv.
Kuu. Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eelmisel aastal valminud Pärnumaa keskkonnahariduskeskus pakub lastele ja täiskasvanutelegi enesearendamiseks võimalusi, mida suvepealinnas varem polnud. Näiteks on keskuses teleskoop, mida selgete ilmadega usinalt kasutatakse.

Pilves ilmaga tuleb aga astronoomiaringi lastel muud tegevust leida ja nii korraldatigi lend Kuule, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Muidugi võib tänapäeval igaüks arvuti taga istudes Kuule või mõnele planeedile lennata, aga selle reisi jaoks tehti ettevalmistusi tükk aega. Juhtimiskeskus asus alumisel korrusel, kosmoselaevas Kuule lendav seltskond aga korrus kõrgemal, käsklusi anti interneti teel ja korralik pilt suurel ekraanil oli ka olemas.

Kuna sedavõrd tõsiste asjadega tegelemine ei tuleks kõne alla ilma asjatundjata, on keskkonnahariduskeskuse palgal kohe päris astronoom Aarne Paul.

Teleskoobiga taevast vaadelda pole üksnes astronoomiaringi liikmete privileeg. Kõik huvilised,  täsikasvanudki, saavad keskonnahariduskeskuse koduleheküljelt uurida, millal on avalikud vaatlusõhtud ja kohale tulla. Aga soojalt tuleb riidesse panna, sest tähetornis on külm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles