Piirivalve soovib mootorsõidukitega merejääl sõitmise keelamist

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto merejääl. Foto on illustratiivne.
Auto merejääl. Foto on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Lääne prefektuuri piirivalvebüroo tegi merega piirnevate maakondade maavanematele ettepaneku keelata alates B-kategooria mootorsõidukitest liikumise merejääl. Erandiks on kutseline kalapüük ja ametlikud jääteed.

Maavanematele tehtud ettepanekus on kirjas, et keelata tuleks B-kategooria ja kõrgema kategooria sõidukite liikumine merejääl kuni jääolude paranemiseni  või jää sulamiseni. Ettepaneku kohaselt ei peaks keeld laienema kutselistele kaluritele ja jääteedele, juhul kui need on ametlikult avatud.

“Sellise ettepaneku tingisid muutlikud jääolud ja lähiaja ilmaprognoos, mille kohaselt on oodata sadu ja tuule tugevnemist, mis mõjutab nii jääolusid kui ka nähtavust. Meie eesmärk on tagada inimeste ohutus ja ära hoida õnnetusi,“ selgitas piirivalvebüroo juht Margus Toomsalu.

„Loodame, et harrastuskalastajad suhtuvad kutselisele kalapüügile tehtavasse erisusse mõistvalt. Teada on, et need, kelle tööks on kalapüük, tunnevad hästi kohalikke olusid ja oskavad jää seisukorda harrastajatest paremini hinnata,“ lisas Toomsalu.

Ettepanek keelu kehtestamiseks on tehtud Pärnu- , Lääne-, Hiiu- ja Saaremaa maavanematele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles