Pärnus hakkab kehtima uus parkimiskord

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnus muutub parkimise kord, millega muutuvad osaliselt parkimistasu maksumäärad, laieneb kesklinna tasulise parkimise piirkond ning pikeneb tasuta parkimise aeg tasulisel parkimisalal.

1. juunist saab tasuta parkida esimesed 30 minutit ranna piirkonnas, üks tund Kesklinna piirkonnas ning kolm tundi Endla esises parklas, kui selle alustamise aeg on fikseeritud parkimiskellal või kirjalikul teatel.

Ühe tunni parkimise pilet kesklinnas hakkab maksma senise 10 krooni asemel 15 krooni ning ranna piirkonnas hakkab päeva pilet senise 200 krooni asemel maksma 150 krooni. Ühe päeva parkimise pilet kesklinnas maksab sarnaselt varasemaga 50 krooni.

12 kuu parkimisloa senine parkimismäär 4500 krooni on vähendatud 3000 kroonile, 6 kuu parkimisloa senine parkimismäär on vähendatud 2500 kroonilt 1750 kroonile, 3 kuu parkimisloa senine parkimismäär on 1500 kroonilt vähendatud 1000 kroonile. Pärnu linna elanikeregistris olevale isikule maksab kolme kuu parkimispilet senise 750 krooni asemel 500 krooni.

Uus parkimise kord annab linnaelanikule võimaluse soetada soodustingimustel parkimiskaart juhul, kui isik on kantud liiklusregistrisse sõiduki omaniku või sõiduki vastutava kasutajana.

Tasulise parkimise ala Pärnu linnas on kesklinna piirkond ja ranna piirkond.

Kesklinna piirkonnas on parkimine tasuline tööpäeviti 8-18.

Kesklinna tasulise parkimise ala hõlmab alates 1. juunist ka Vana turu ümbruse: Karja tänava Hõbe tänavast Aia tänavani, Suur-Sepa tänava Aisa tänavast Väike-Kuke tänavani, Väike-Posti tänava Aia tänavast Suur-Posti tänavani ning Hõbe tänava. Nimetatud alal on parkimine tasuline tööpäeviti 8-14.

Ranna piirkonnas on parkimine tasuline 1. juunist kuni 31. augustini iga päev 10-19. Varasemalt oli rannas tasulise parkimise ajavahemik 8-18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles