Küll siis Kallas jõuab koju

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Kogu eelmise nädala vältel küttis kirgi eurovolinik Siim Kallase naasmine Eestisse, täpsemalt Eesti päevapoliitikasse, justkui oleks ta vahepeal kuskil väga kaugel, inimsilmale tabamatutes kõrgustes või sügavustes. Euroopa pole mingi seitsme maa ja mere taga asuv müütiline imedemaa, vaid see algab siitsamast, sellest kohast, kus jalg maad või pea patja puudutab.

Kallase peatne taassisenemine aktiivsesse poliitikasse annab alust paljudeks tõlgendusteks ja reageeringuteks.

Keskerakonna esimees Edgar Savisaar arutles: “Kes on Kallase pooldajad ja vastased? Vastased on eeskätt need, kellele ta ei sobi kui tulevane presidendikandidaat. IRL ja sotsid kasutavad tema kustutamiseks selles rollis nii VEB Fondi vastast kampaaniat kui ka omaaegset kümne miljoni dollari afääri. Kas Kallase kahjustamine peaministrina on keerulisem kui eurovolinikuna? Peaministrina on tal ümberringi Eesti igapäevane elu ja midagi negatiivset sellest ikka külge jääb. Kuid Ansip peaministrina jäi püsti ja miks peaks Kallasel halvemini minema?”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles