Maakoolid selgitasid parimad ajalootundjad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seppo Zetterberg, "Eesti ajalugu".
Seppo Zetterberg, "Eesti ajalugu". Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Ajaloo-olümpiaadi Pärnumaa piirkonnavoorus võistles 70 maakoolide õpilast ja nagu ikka oli põhikooliõppureid oluliselt rohkem kui gümnasiste.

6. klasside võitja Triine-Ly Teor õpib Audru koolis (õpetaja Aniita Uibu) ja teise koha omanik Eliise Talts Paikuse põhikoolis (Mait Lind). Kolmandat kohta jagasid Remi Õunapuu Jõõpre põhikoolist (Mati Sutt), Anna Maria Pajuste Sindi gümnaasiumist (Lembit Roosimäe) ja Grete Kera Pärnu-Jaagupi gümnaasiumist (Tiiu Muhu).

7. klasside parim oli Aleks Tammiksaar Vändra gümnaasiumist (Ülle Ütt), teiseks tuli Pille-Riin Karuse Sindi gümnaasiumist (Lembit Roosimäe), kolmandat kohta jagasid Kelly Tomson Jõõpre koolist (Mati Sutt) ja Lyanne Raud Häädemeeste keskkoolist (Eve Pajuväli).

Helen Pill Jõõpre koolist (Mati Sutt) sai 8. klasside arvestuses esikoha ja Madis Steinberg Vändra gümnaasiumist (Ülle Ütt) teise koha. Kolmandaks tulid Laura Lembit Jõõpre koolist (Mati Sutt) ja Merilin Saare Kihnu põhikoolist (Mare Mätas).

9. klasside seas pälvis ülekaaluka võidu Egert-Marten Möller Paikuse koolist (Mait Lind), teiseks tuli Jass Juuremaa Häädemeeste keskkoolist (Eve Pajuväli) ja kolmandaks Meinhard Pulk Are põhikoolist (Marju Sepp).

Gümnaasiumiosas tundis teemat „Eesti 20. sajandi alguses. Esimene maailmasõda“ kõige paremini Lisette Kandimaa Sindi gümnaasiumist (Lembit Roosimäe), teise koha vääriline oli Hille-Riin Toomberg Häädemeeste keskkoolist (Eve Pajuväli) ja kolmanda koha sai Rauno Feldmann Vändra gümnaasiumist (Ülle Ütt).

Teadmised teaduse ja tehnika arengust 19. sajandil tõid esikoha Andra Rahele Häädemeeste keskkoolist (Eve Pajuväli) ja teise koha Mart-Hannes Reinfeldtile Vändra gümnaasiumist (Ülle Ütt).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles