Rita Luhaoja: Sõbrapäevajärgsed mõtisklused

, Pärnu õppenõustamiskeskuse koolipsühholoog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Oli sõbrapäev. Olin end häälestanud ilusaks päevaks – teen seda alati, mitte vaid tähtpäevadel – ja sõitsin Pärnus mööda Metsa tänavat Koidula gümnaasiumi poole. Metsa tänaval on lasteaed ja hommikul enne kella kaheksat pargib selle kõrval palju autosid. Et neist mööda sõita, tuleb paratamatult kasutada vastassuunavööndit.

Juba möödasõidul olles märkasin, et vastutulev valge kaubik on just Mere tänava ületanud ja sõidab mulle vastu. Kaubikujuht oli mindki märganud. Ja vajutas gaasipedaalile. Ma lausa tundsin, kuidas olukord kaubikujuhti ärritas. Andsin suunatulega märku, et lõpetan möödasõidu ja liigun oma sõidurajale, kuid kaubikujuhil oli oma eesmärk – mulle koht kätte näidata. Ta kiirendas veelgi ja jõudis mind viimase pargitud auto kõrvale “kinni sõita”.

Hetke seisime, sõidukid vastakuti. Minu möödasõit jäi lõpetamata ja olin vastassuunavööndis. Loomulikult olin valmis kogu tuldud tee tagurdama. Kuid mees kaubiku roolis ei mallanud oodata: sõitis hooga üle tänava äärekivi poolenisti jalakäijate teele, keeras akna alla ja karjus: „Sõidujärjekorda ei tea või!?” Vastasin, et tean ikka.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles