Õpetajate tõusnud palk ei tõusnudki

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rae eelarve peaspetsialist Ester Märss: „2013. aastal said koolid kogu riigi haridustoetuse sendi pealt oma kasutusse. Mitte keegi ei saa seda raha mujal kasutada, kui ainult direktorite, õppealajuhatajate ja õpetajate palkadeks.”
Pärnu rae eelarve peaspetsialist Ester Märss: „2013. aastal said koolid kogu riigi haridustoetuse sendi pealt oma kasutusse. Mitte keegi ei saa seda raha mujal kasutada, kui ainult direktorite, õppealajuhatajate ja õpetajate palkadeks.” Foto: Urmas Luik

Õpetajate palju räägitud palgatõus piirdub esialgu sellega, et 1. jaanuarist tõsteti pedagoogide palga miinimummäär 715 eurolt 800 euroni, üleüldist kõiki puudutavat töötasu kasvamist lähitulevikus koolmeistritele ei terenda.

Pigem toob uus aasta mõnelegi õpetajale palgalanguse, sest enam ei toimu üldhariduskoolide ja kutseõppeasutuse õpetajate atesteerimist ehk kui ka praegu on koolides hulk vanempedagooge ja pedagooge-metoodikuid, kelle tööd tasustati kõrgemalt, siis praegu ei sunni miski koolijuhti maksma veel mainitud ametijärku omavale koolmeistrile teistest suuremat palka. Liiati ei eralda riik selle tarvis omaette raha, nagu ta tegi seda varem.

Pärnu linnavalitsuse eelarve peaspetsialist Ester Märss pakkus, et pahandamise taga, nagu oleks riik lubanud õpetajatele palgatõusu, millest pole märkigi, on vääritimõistmine. Juttu õpetajate miinimumpalga 12protsendilisest tõstmisest käsitati lubadusena kasvatada samavõrra kõikide pedagoogide palganumbreid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles