Hundud andsid Saarde kangelaste ees tõotuse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabadussõjas langenud Saarde kihelkonna kangelastele püstitatud monumendi ees andsid laupäeva õhtul tõrvikute valgel piduliku hundulubaduse kõige väiksemad skaudid.
Vabadussõjas langenud Saarde kihelkonna kangelastele püstitatud monumendi ees andsid laupäeva õhtul tõrvikute valgel piduliku hundulubaduse kõige väiksemad skaudid. Foto: Ants Liigus

Vabadussõjas langenud Saarde kihelkonna kangelastele püstitatud monumendi ees andsid laupäeva õhtul tõrvikute valgel piduliku hundulubaduse kõige väiksemad skaudid. Skautmaster Sirli Arumäe sidus uutele hundudele kaela kollase põhivärvi ja rohelise ääristusega rätiku, mis kinnitab, et Eesti skautide ühingu read on täienenud tublide ja hakkajate noortega.

Pidulikku sündmust oli linna lipuväljakul vabadussõja monumendi juures jälgimas üle saja kilinginõmmelase, kes olid vabariigi 96. aastapäevale pühendatud tseremooniale marssinud klubi juurest mööda linna peatänavat kolonnis, mille pea moodustasid riigilippe kandvad kaitseliitlased, kellele järgnes tõrvikuid hoides kohalik rahvas.

Lipuväljakul kõnelesid Saarde vallavanem Andres Annast, Kaitseliidu Pärnumaa maleva pealik major Tõnu Miil ja Saarde kirikuõpetaja Arvet Ollino, kes luges osaliselt ette ka manifesti Eestimaa rahvastele. Laulis meeskoor Nõmmela Õnnela Teearu juhatusel, luuletuse luges Diana Migur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles