Eesti 4H korraldas talveakadeemias presidendi balli

, Eesti 4H noorteaktiiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti 4H noored kogunesid kolmeks päevaks Tootsi talveakadeemiasse.
Eesti 4H noored kogunesid kolmeks päevaks Tootsi talveakadeemiasse. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel sõitis Tootsi kokku pea 70 noort üle Eesti, et maha pidada üks vägev talveakadeemia. Ürituse korraldas Eesti 4H noorteaktiiv.

Alustati juba reede õhtul. Kohvrid lahti pakitud, madratsid täis pumbatud, kogunesid noored saali, et laager pidulikult avada ja kodukord paika panna. Ülejäänud õhtu veedeti toredaid tutvumismänge mängides ja diskol hoogsalt tantsides.

Järgmisel hommikul jagati noored kahte gruppi. Esimesed suundusid esmaabi õppima ja nukule elu sisse puhuma, teised aga seltskonnatantse õppima. Selgeks saadi nii valss, rumba, džaiv kui ka samba.

Siis oli käes aeg pakkuda noortele veidi meelelahutust ja käima läks mälumäng „Me armastame Eestit“. Noorte teadmised eesti keele, kultuuri ja kõige muu kohta olid väga head.

Seejärel tuli laagrilistele külla Liis Tint, kes rääkis noorte depressioonist, narkootikumidest ja kõigest sellega seonduvast. Kõik soovijad said teha depressioonitesti. Laagrilised kuulasid huviga ja said väga palju uusi teadmisi. Ja pärast selliseid uusi, kohati rabavaid teadmisi tundus õige minna ennast välja tuulutama.

Laagris osalejad said Tootsi kaardi ja siirdusid fotojahile. Kõigile gruppidele anti ülesanne teha kindlas kohas temaatiline pilt. Grupid said ülesandega väga hästi hakkama ja õhtul pilte vaadates olid kõigil naerust kõhud kõveras.

Õhtul seati end valmis „presidendi balliks“. Et vabariigi aastapäev lähenes, oli 4H noorteaktiiv otsustanud anda noortele võimaluse riietuda mõneks kuulsuseks ja ise „presidendi ballil“ osaleda. Kohal olid nii Kihnu Virve kui Edgar Savisaar. Loomulikult ei puudunud ballilt presidendi kõne ja avavalss, milleks päeval agaralt harjutatud sai. Pärast balli said noored päevased emotsioonid endast diskol DJ Henri Petrutise käe all välja tantsida.

Järgmisel hommikul oli äratus eriti varajane. Juba kell kuus aeti noored maast lahti, et päikesetõusuks ja lipuheiskamiseks üleval olla. Koos ehitati korvpalliväljakul maailma suurim püramiid ja suunduti siis lipuheiskamisele vabriku ette. Laagrilised kandsid lippe ja laulsid hümni Eesti turbamuuseumi avamise puhul.

Hiljem jagati noored taas kahte gruppi. Esimesed said nostalgilise rongiga Tootsi rappa sõita. Sõidu ajal tegi Priit Erm lühikese kokkuvõtte Tootsist ja selle ajaloost. Teine grupp noori jäi aga laagripaika, et valmis teha video koolikiusamise teemal.

Kolmepäevane laager jõudis lõpule. Üle Eesti kohtuvad 4H noored taas suvepäevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles