Valmis Pärnu Koidula gümnaasiumi ümberehitustööde projekt

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1979. aastal valminud Koidula gümnaasiumi hoones läheb enne kooli riigigümnaasiumiks saamist miljoneid eurosid maksvaks ümberehitamiseks.
1979. aastal valminud Koidula gümnaasiumi hoones läheb enne kooli riigigümnaasiumiks saamist miljoneid eurosid maksvaks ümberehitamiseks. Foto: Ants Liigus

Suvel algavad Pärnu Koidula gümnaasiumi ümberehitustööd ja seejärel avab kool uksed riigigümnaasiumina.

Ettevalmistusperioodi, kui vaieldi, kas Pärnus ikka on riigigümnaasiumi vaja ja kui palju gümnaasiume Pärnusse üldse jääb, võib lõppenuks lugeda, sest Koidula gümnaasiumi ümberehitustööde projekt on valmis, vahendas "Aktuaalne kaamera".

Majja tuleb auditoorium, mis läheb läbi kahe korruse ja on kõrgendusena katuselgi näha. Välisseinale saab suures kirjas kooli nimi ja seesama salm Koidula luuletusest "Unenägu", mis oli sajakroonisel rahatähelgi.

Projekteerimisel oli ka raskusi. "Pärnu pinnas on suhteliselt kehvakene. Kõige suurem probleem oli võimalus paigutada uus lifitšaht ja korralikud liftifuajeed. Selleks tuleb vundamenti tugevdada ja see on selle kooli juures üks kõige rohkem maksvatest töödest," selgitas arhitekt Andres Kask.

Järgmisel õppeaastal on kool vaid ehitajate päralt, osa õpilastest õpib endises kutsehariduskeskuse majas, osa Raeküla koolis ja teisteski koolides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles