Nutitelefon on õpilaste jaoks staatuse küsimus

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ühisgümnaasiumi inimeseõpetuse õpetaja Eva Palk on rahul, et paljud lapsevanemad on interneti ohtudest väga teadlikud.
Pärnu ühisgümnaasiumi inimeseõpetuse õpetaja Eva Palk on rahul, et paljud lapsevanemad on interneti ohtudest väga teadlikud. Foto: Urmas Luik

Interneti kasutamise riske puudutav süstemaatiline ennetustöö on jõudnud koolipingist lasteaeda, kus annavad oma panuse nii õpetajad kui spetsiaalse ettevalmistusega koolitajad.

Ühest küljest pakub internet noortele üha laialdasemaid võimalusi arenemiseks, suhtluseks ja informeeritud olemiseks, teisest küljest toovad need eelised endaga kaasa hulganisti lapsi ähvardavaid riske.

Riskideks loetletakse pornograafilist, vägivaldset, rassistlikku, vihkamisele või enesekahjustamist õhutavat sisu, ebasündsaid või potentsiaalselt kahjulikke kontakte võõrastega, privaatsuse häirimist, isikuandmete kuritarvitamist ja eakaaslaste omavahelist küberkiusamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles