Kommentaar: Tõde Ukrainast

Toomas Alatalu
, politoloog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljudes maailma riikides toimusid Vene diplomaatiliste esinduste juures protestimeeleavaldused.
Paljudes maailma riikides toimusid Vene diplomaatiliste esinduste juures protestimeeleavaldused. Foto: Reuters

Kõlav pealkiri tuleneb sellest, et juba minevikus valetati revolutsiooni ja sõja ajal kõvasti, ehk siis peeti infosõda, ent Ukrainas toimuva seletamine on juba löönud täiesti uue taseme ja seda kõige kõrgemal tasemel.

Alustaks sellest, et kuigi mindi oma ”kaasmaalaste elusid päästma“ ja Venemaa föderatsiooninõukogu esimees Valentina Matvijenko kinnitas nii vägede kasutamist lubavat eelnõu esitades kui ka pärast ajakirjanikule, et on hukkunuid, kaasa arvatud Venemaa kodanikud, kinnitas Venemaa peakonsul Simferopolis pühapäeva õhtul, et ohvreid pole. Neid ei leitud esmaspäevalgi ja tegelikult on Ukraina revolutsioon ehk see, mis algas 21. novembril, teiste revolutsioonidega võrreldes suhteliselt ohvrivaene ja need 100 taevasse läinut hukkusid pea kolm kuud kestnud vastasseisu lõpupäevadel (18.–20. veebruarini).

Hiljem on üksikuid juurde tulnud, ent see on revolutsiooni võidu järgsel ajal (eksperdi seisukohalt) normaalne asjade kulg. Pealegi lisandus revolutsioonile sõda – ehk tekkis täiendav pingete allikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles