Rootsil on pool tundi aega

, Stockholm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretäril Anders Fogh Rasmussenil tuleb viimasel ametiaastal pista rinda sõjajärgse Euroopa kõige tõsisema Venemaa tekitatud julgeolekukriisiga.
NATO peasekretäril Anders Fogh Rasmussenil tuleb viimasel ametiaastal pista rinda sõjajärgse Euroopa kõige tõsisema Venemaa tekitatud julgeolekukriisiga. Foto: Reuters

Rootsi parlamendidelegatsioon käis külas NATO Brunsumi juhtimiskeskuses Hollandis. Aprillis toimub Rootsis ühine staabiõppus ”Operatsioon Viking“ ja 2015. aastal panustab Rootsi ühe üksusega Lõuna-Euroopas toimuvatel suurõppustel ”Trident Junction“.

Rootsi kuulub NATO mõistes piirkondlikku koondisse, mida nimetatakse ”The Northen Family“, ja selle liikmed on veel Soome ja Balti riigid.

 Baltimaade osas on NATO-l nüüd kaitseplaan ja Rootsi peab olema valmis tegutsema, sest kui telefon heliseb, on aega pool tundi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles