Sindis hukkus sotsiaalmaja korteripõlengus vanem mees

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindis hukkus sotsiaalmaja korteripõlengus vanem mees.
Sindis hukkus sotsiaalmaja korteripõlengus vanem mees. Foto: Lääne päästekeskus

Täna hommikul teatati tulekahjust Sindis Pärnu maanteel asuvas sotsiaalmajas, kus põles 3. korrusel korter. Kustutustööde käigus leiti korteri põrandalt vanem mees, esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletusest suitsetamisel.

Häirekeskus sai teate tulekahjust kell 5.59. Häirekeskusse helistanu sõnade kohaselt võis korteris olla inimene. Päästjad alustasid koheselt  kannatanute otsimisega põlevast korterist, hukkunud vanem mees leiti korteri põrandalt. Päästjate sõnul oli korteri laes olemas suitsuandur ja selle sees patareigi, kuid päästjate saabudes andur ei töötanud, teatas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Viktor Saaremets.

Menetlusinspektori esialgsel hinnangul sai tulekahju alguse hooletusest suitsetamisel. Põlenud korterist leiti üks tühi Vene maksumärkidega sigaretipakk. Korter hävis tules, naaberkorteritesse tulekahju ei levinud. Alumise korruse korter sai kahjustada kustutusveest.

Lääne päästekeskuse juhi asetäitja tuleohutusjärelevalve alal Indrek Laanepõllu sõnul näitab tänahommikune sündmus järjekordselt väga selgelt, et kodudes ei ole suitsuandureid või ei ole need töökorras.

„Tulekahjus hävinud korterist küll leiti suitsuanduri jäänused, kuid ei päästjad ega teised elanikud ei kuulnud suitsuanduri helisignaali, samuti ei töötanud üheski kõrvalkorteris suitsuandur, kuigi suits levis nendessegi ruumidesse,“ sõnas Laanepõld. „Päästeamet alustab alates 10. märtsist jõuliselt kodude kontrollimist, veendumaks, et küttesüsteemid ja  elektripaigaldised on korras ja suitsuanduri olemasolu on tagatud. Samuti peab olema kortermajades, kus on küttekolded, inspektorile ette näidata korstnapühkija akt.“

Sel aastal on tulekahjudes hukkunud juba 17 inimest. Läbiv probleem traagiliste õnnetuste puhul on olnud hooletus suitsetamisel, samuti elupäästva suitsuanduri puudumine või selle mitte töökorras olek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles