Eestlased peaksid õppima lõõgastuma

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiibeti meditsiin, mida Tenzin Lektsok esindab, on holistiline meditsiin ja vaatleb inimest tervikuna.
Tiibeti meditsiin, mida Tenzin Lektsok esindab, on holistiline meditsiin ja vaatleb inimest tervikuna. Foto: Urmas Luik

Pärnus Villa Medicas konsulteerib mõnekuiste vaheaegadega abivajajaid Tiibeti meditsiini tohter Tenzin Lektsok (31), kes praktiseerib põhiliselt Nepalis Katmandus asuvas Kumpheni kliinikus.

Seekord võtab tohter vastu kolmapäevani. Tiibetlane külastab Eestit juba kolmandat korda. Selgub, et „süüdlaseks” on Pärnu mees Hanno Kivisild, kes sõpradega Nepali külastades sealsete arstide tarkust proovile käis panemas.

Tiibeti arstid on tuntud kui meisterlikud pulsidiagnostika valdajad. “Külastasime kuut kliinikut, kus palusime ennast diagnoosida. Meid oli kaheksa inimest. Kõik arstid kirjeldasid võrdlemisi samamoodi meie tervislikku seisundit, kuid Tenzin Lektsok tegi seda kõige detailsemalt,” rääkis Kivisild. Ta lisas, et arstide määratud taimsed preparaadid ja teraapiad osutusid väga mõjusaks, samuti üksikasjalikud toitumissoovitused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles