Kodulinna vutihall ootab eskiisprojekti

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samasugune täismõõdulist kunstmuruga jalgpalliväljakut kurjast ilmast eraldav hall, nagu Pärnusse planeeritakse, on käigus Tallinnas Lillekülas.
Samasugune täismõõdulist kunstmuruga jalgpalliväljakut kurjast ilmast eraldav hall, nagu Pärnusse planeeritakse, on käigus Tallinnas Lillekülas. Foto: Andres Haabu / Postimees

Läinud aastast tegutseb sihtasutus, mis üritab Pärnust pärit mängija ja treeneri Marko Lelovi vedamisel ehitada Eestile aastate jooksul mitukümmend koondislast kasvatanud linna täismõõtmelist jalgpallihalli.

“Ootame Eesti jalgpalliliidult eskiisprojekti, kuidas ühisgümnaasiumi kunstmuruväljaku juurde hall, üks muruväljak ja olmehooned ära mahutada,” rääkis Lelov.

Kui palju aastaid oli Baltimaade ainus täismõõtmeline vutihall Riia Skonto oma ja seal käidi Eestistki külmal ajal harjutamas ja mängimas, siis ega ole uus aegki meie ümbruskonda nii suuri saale palju juurde toonud. Soomes on mõned täismõõtmetega hallid (üks näiteks Pärnu sõpruslinna Vaasa kõrval Mustasaaris), aga Tallinna halli avamisele tulnud Rootsi Stockholmi AIK meeskond pidas eestlaste ettevõtmist Rootsigi taustal väga tähelepanuväärseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles