Vene kool tähistas emakeelepäeva koos sõpradega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene gümnaasiumi, Are põhikooli ja Tallinna humanitaargümnaasiumi algklasside õpilased tähistasid koos emakeelepäeva.
Vene gümnaasiumi, Are põhikooli ja Tallinna humanitaargümnaasiumi algklasside õpilased tähistasid koos emakeelepäeva. Foto: Alina Vesselova

Kaheksateist aastat on meil Eestis tähistatud Kristjan Jaak Petersoni sünniaastapäeval tähtsat päeva – emakeelepäeva, Vene gümnaasiumis toimus sellele pühendatud pidulik üritus aga kaheksandat korda.

Peol osalesid lasteaia Kelluke koolieelikud ja kolme kooli – Vene gümnaasiumi, Are põhikooli ja Tallinna humanitaargümnaasiumi – algklasside õpilased.

Ürituse avasid kõige pisemad Vene gümnaasiumi õpilased – 1.k klass, kes õpib keelekümblusprogrammi järgi. Vaatamata sellele, et nad teevad oma esimesi samme kooliteel, mängivad nad väga osavalt pille, oskavad juba eestikeelseid laule ja tantsivad eesti rahvatantse. Kõige toredam oli vaadata, kuidas lapsed ise oma esinemist nautisid. Nad tegid kõike suure entusiasmiga. Kui aga Vene gümnaasiumi ja Are põhikooli rahvariietes tantsurühmad esinesid tantsuga „Maja ehitamine”, tekitas see mõnusa ühistunde.

Kellukese lasteaed kinkis vaatajatele erilise üllatusena tantsu „Meie Pärnu”. Nii sõnad kui ka tants ise olid loodud lasteaia hiljutiseks juubeliks. Ka nende kaerajaan ei jätnud kedagi külmaks.

Are põhikooli õpilased esinesid tantsu ja luuletustega, milles väljendusid eesti keele ilu ja kõlavus.

Üritusest võtsid juba mitmendat korda osa ka Tallinna humanitaargümnaasiumi õpilased. Nad lõbustasid publikut oma lustlike ja ilusasti esitatud lauludega, mida ilmestasid kaunid pildid Eesti loodusest.

Kuigi kogu üritus oli eesti keeles, olid kõik väga julged ja osalesid õhinal nii kontserdiosas kui ka ringmängudes ja karaoke laulmises. Kontserdil kõlasid laulud ja luuletused Eestist, isamaast ja eesti keelest, väikesed rahvatantsijad esitasid kauneid eesti rahvatantse. Kõik püüdsid anda endast parima. Lõbus naer ja vali aplaus ei tahtnud kuidagi vaibuda. See päikesepaisteline päev oli tulvil positiivseid emotsioone ja sõbralikke naeratusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles