Tori kool luuletas ja kõneles

, Tori põhikooli direktor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tori kooli 2. klassi parimad emakeeletundjad.
Tori kooli 2. klassi parimad emakeeletundjad. Foto: Erakogu

Traditsiooniliselt peeti Tori põhikoolis emakeelepäeva eel eesti keele ja kirjanduse nädalat.

1.–4. klassi õpilased tegelesid sõnavaraharjutuste ja kaunis käekirjas kirjutamise ning  ilusaima eesti keele vihiku väljavalimise kõrval luuletuste ja luuletamisega. 2014. aasta on välja kuulutatud liikumisaastaks ja seda teema-aastat tähistatakse koolis igakuiste üritustega, seega oli paslik valida luuletuste kirjutamise teemaks „Sport“. Kaaslaste luuletusi said koolikaaslasedki lugeda.  

Reedesel lõpuüritusel rääkis nädala peakorraldaja õpetaja Heli Mitt, miks emakeelepäeva just 14. märtsil peetakse. Vahvamate luuletuste autorid lugesid oma luuletusi ette, liikumisaasta kohaselt mängiti liikumismänge ja kooli raamatukogutädi tutvustas lastekirjanikke, kes on sporditeemalisi luuletusi kirjutanud. Nädala jooksul oli raamatukogus võimalik osa võtta infootsimise võistlusest ning ülesannete edukamatele täitjatele ja sisukamate luuletuste autoritele jagati auhindu.

5.–9. klassi õpilased kirjutasid teemal „Kui liigud, siis elad“. 5. ja 6. klassi õpilastel valmisid kirjad sõbrale, kes elab väljaspool Eestit. 7.–9. klassi noored kirjutasid vastavateemalised kõned. Iga klass valis klassisisesel konkursil välja poisi ja tüdruku, kes emakeelepäeval oma kirja või kõne koolikaaslastele ette kandis. Kolmanda kooliosa õpilased said ettevalmistatud kõne esituse järel loosiga tõmmata ühe spordiala, millest pärast lühikest ettevalmistust kõnelema pidi. Üllatuskõnedes räägiti kergejõustikust, poksist, malest-kabest, karatest ja võrkpallist.

Selle aasta kõnelejad olid väga ühtlase tasemega, aga õpetajatest ja õpilastest koosnev žürii valis välja parimad: 1. koht Aron Lemets 7. klassist, 2.–3. koht Ragnar Künnapas 8. klassist ja Kristin Tarn 9. klassist. Kõik osalejad said kooli tänukirja ja raamatu. Vanema kooliosa emakeelepäeva kõnevõistluse korraldas õpetaja Juta Lange.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles