Paikuse lasteaias tehti etendust

, Paikuse lasteaia õpetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse lasteaias oli põnev emakelenädal ettelugemiste ja etendustega.
Paikuse lasteaias oli põnev emakelenädal ettelugemiste ja etendustega. Foto: Erakogu

Emakeelepäeva sissejuhatusega alustas Paikuse lasteaed Mesimumm juba nädala algul.

Esmaspäeval olid lapsed ja personal kodust kaasa toonud erilisi raamatuid, millest sai kokku pandud näitus kogu majale külastamiseks. Raamatuid tuli kokku palju, kõik väga omanäolised ja huvitavad. Toodud raamatute seas oli isegi päevinäinud "Karu-Aabits" ja aastakümneid vana piibel.

Teisipäevaks paluti igal rühmal meisterdada Lugemispisik ja sinna juurde välja mõelda jutuke. Lood ja pisikud said väga omanäolised ning nende tutvustused põnevad. Kihvtidest Lugemispisikutest tehti samuti näitus, mida käisid uudistamas kõik suured ja väiksed üle kogu maja.

Kolmapäev oli ettelugemiste päralt. Rühmad käisid üksteisele muinasjutte lugemas enne uneaega ja õppetegevuse ajalgi. Suuremad lapsed said võimaluse ise rühmakaaslastele muinasjutumaailma tutvustada.

Neljapäeva hommikul kogunesid lapsed saali, et osa saada Meelespea õpetaja Janika Tamme juhendatud üritusest. Seekord ei astunud laval üles mitte lapsed, vaid õpetajad ja nende abid. Publikuks olnud lapsed ja ülejäänud personal oli kostümeerinud end jänesteks.

Ettevalmistused selleks päevaks algasid juba varem. Õpetajad ja nende abid olid usinasti valmistunud, et lasteni tuua näidend "Muinasjutt vaprast jänesest". Lugu rääkis jänestest, kes kardavad igat krõpsu ja krapsu. Loos hirmutas üks jänestest kogemata hunti ja näitas sellega teistele, et pole siin ilmas vaja kõike karta, sealjuures isegi hunti. Näidend oli lõbus, vahvate lauludega ning publik premeeris näitlejaid suure aplausiga.

Et lapsed liikuda saaksid, nii nagu tervist edendavale lasteaiale kohane, toimus liikumisõpetaja eestvedamisel pärast õpetajate etteastet tants ja trall koos jäneste ja hundiga. Lapsed vaatasid etendust huviga ja oma õpetajate nägemine laval pakkus rõõmu kõigile.

Nädala lõpetasid külalised Viiratsi lasteaiast, kes olid külla tulnud koos oma näidendiga.  Näidendiga püüti edasi anda vanarahvatarkust.

Nii saigi tavalisse halli argipäeva toodud midagi, mis pakuks lastele vaheldust ja lustimisrõõmu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles