Uue Eesti lastefilmi osatäitjaks kandideerib Pärnust 270 last

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastefilmi "Supilinna Salaselts" võtted.
Lastefilmi "Supilinna Salaselts" võtted. Foto: Nafta films

Uue Eesti lastefilmi “Supilinna Salaselts” osatäitjateks kandideerib kokku üle 4100 lapse, järgmisel nädalal Pärnus toimuvale proovivõttele on end kirja pannud 270 last.

Filmi peaosatäitjate otsimiseks korraldatud avalikud proovivõtted toimuvad Pärnus järgmise nädala teisipäeval ja kolmapäeval. Samasugused proovivõtted leiavad aset veel Tartus, Tallinnas, Viljandis ja Rakveres.

Produtsent Diana Mikita teatel pani eelregistreerimise aja jooksul ennast proovivõtetele kirja üle 3400 lapse. Peale nende on kaamera ees end proovile pannud juba umbes 700 last, keda filmitegijad käisid otsimas koolidest ja huviringidest. Eelregistreerumise käigus koguti filmi kõrvalosade tarvis ligemale 600 täiskasvanu fotod ja andmed.

 “Kaamera ees saavad end proovile panna kõik lapsed, kes jõudsid end eelnevalt kirja panna. Sobivaimate täiskasvanutega võtame aga ise ühendust,” rääkis “Supilinna Salaseltsi” casting'u-juht Oskar Lehemaa.

Pärast kahenädalast üle-eestilist proovivooru korraldatakse edasipääsenutele veel teine ja kolmas voor. Kutsed teise vooru pääsemise kohta edastatakse kandideerijatele aprilli esimeste nädalate jooksul. Aprilli lõpus kuulutatakse välja seitsmesse rolli pääsenud laste nimed. “Supilinna Salaseltsi” võtted algavad eeloleval suvel.

Produktsioonifirma Nafta Films eestvedamisel valmiv "Supilinna Salaselts“ on seikluslik lastefilm, mille tegevustik toimub suvises Tartus. Neli supilinna last, Mari, Sadu, Olav ja Anton, loovad oma salaseltsi ülesandega leida üles aarded, mille Mari vanaisa, eakas ülikooli professor on nende jaoks hiilgava meisterlikkusega ära peitnud. See on lugu sõprusest, usaldusest ja vaprusest, aga ka sellest, mis juhtub siis, kui lapsed ootamatult oma vanemate eest seisma peavad.

Film on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest, režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning filmikunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani).

Film valmib koostöös Eesti filmi instituudi, Eesti kultuurkapitali, Tartu linna ja Eesti Rahvusringhäälinguga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles