Juhtkiri: Eetikavaba võitlus koolilaste pärast

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Koolilapsed, eriti targad ja usinad, pole koolide jaoks kunagi lihtsalt koolilapsed, vaid samuti elatusvahend ja maineprojekt. Õpilasi jääb lähiaastatel paratamatult vähemaks ja see tingib järjest tihedama konkurentsi Pärnu gümnaasiumide vahel. Iga väärikaks peetava põhikoolilõpetaja eest peetakse visa võitlust.

Loomulikult tahab iga Pärnu gümnaasium, kui vähe neid ka järele jääb, endale tõmmata parima osa põhikoolilõpetajatest. Selle saavutamiseks on palju võimalusi, millest suurt osa juba kasutatakse, kuid nii mõnigi neist on eetiliselt küsitav, kui pehmelt väljenduda.

Pärnu Koidula gümnaasium, mida ootavad eest suured ümberkorraldused, ärakolimised ja tagasikolimised, riputas eelmisel nädalal enne koolide sisseastumiskatsete algust Ülejõe gümnaasiumi, ühisgümnaasiumi, Sütevaka humanitaargümnaasiumi ja Vanalinna põhikooli juurde reklaamid, mis pidid valge sinisel selgeks tegema, kui tark ja õige valik on Koidula kool.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles