Harri Aasa pistiseprotsess lükkus edasi aprillikuusse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärnu maakohtu kohtunik Teet Olvik oli eile sunnitud 22. aprillile edasi lükkama protsessi, kus Sauga valla endist ehitusnõunikku Harri Aasa (pildil) süüdistatakse pistise võtmises ning ettevõtja Mauno Haltsoneni ja tema ettevõtet OÜ Hellistoni selle andmises.

Lääne ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Küllike Kask on varem ERRi raadiouudistele öelnud, et kasutades ära oma ametiseisundit ja ametijuhendist tulenevaid õigusi, sai Aas pistist selle eest, et lubas kaasa aidata ühe kinnistu müügile ja tagada vallavalitsuse ametnikuna vallavalitsuse toetus müügiga kaasnevate probleemide lahendamisel. Eile täpsustas Kask, et kinnistuks on Kuldnoka 1, kus varem asus Sauga Grill, ja pistis oli esemeline.

Kuldnoka 1 kuulus Külli ja Mauno Haltsoneni omanduses olevale osaühingule Helliston, mis müüs selle 2012. aasta 10. septembril Vändra tarbijate ühistule. Praegu ehitatakse kinnistule Konsumi kauplust, mis peaks valmima 11. juuliks. Seni Saugas kauplust pole, teisel pool teed asub hoonestamata Maksimarketi kinnistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles