Vokaalansamblite päeval lauldakse sakstest ja talupoegadest

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa mõis.
Tõstamaa mõis. Foto: Henn Soodla

Tõstamaa mõisas leiab pühapäeval aset 27. Pärnumaa vokaalansamblite päev, millest võtab osa tosin laulukollektiivi, kokku üle saja inimese kogu maakonnast.

Sündmus toimub igal aastal eri kohas, et oleks osalejailgi huvitavam.

Tänavu korraldab Pärnumaa rahvakultuuri keskselts külakorda käivat sündmust koos Tõstamaa ansambli Reedene Rõõm ja Tõstamaa vallavalitsusega ning asukohale sobivalt on lauludki valitud mõisateemalised, sakstest talupoegadeni, eeldatavalt on vastav esinejate riietus ja lavaline liikuminegi.

Eelmise aasta võistulaulmise peavõidu pälvis küll ansambel Mirt, kuid auhinnasadu tabas tõstamaalasigi, nad pälvisid parima a capella laulu esitamise, parima instrumentalisti ja rõõmsameelsuse eripreemia.

Naisansambli Reedene Rõõm juhendaja, kohalikku rahvamajagi juhtiv Õnnela Lees selgitas, et iga osalev ansambel peab esitama kolm laulu – a capella, mõisateemalise ja ühe vabalt valitud laulu.

“Laulud peavad olema seatud vähemalt kolmehäälselt. Mis teebki päeva eriliseks, sest ansambleid, kes kahehäälselt laulavad, on oluliselt rohkem,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles