Juhtkiri: Kes aias, kes aias?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Uue nädala algul saab Eesti vana-uue või uuendatud vana valitsuse. Kui uuendustest rääkida, ei küündi need isegi 50 protsendini, sest Reformierakond läheb edasi samade inimestega. Eilses lehes kirjutasime, et kevadkoalitsiooni liiduleping meenutab pigem valimislubadusi kui töökava. Ehkki tegelikkuses on see vanast võimuleppest ligi kolm korda lühem, ehk siis peaks vastama ühe aasta eesmärkide püstitusele.

Poliitikahuvilisi paelub enam see, kes millist rolli hakkab valitsuses tegelikult täitma. Kas Taavi Rõivasest saab peaminister Sven Mikseri valitsuses? Eilne Äripäev on selles pea kindel, võrreldes Rõivase ja Mikseri senist kuvandit.

Mõni uus minister on astunud või astumas väga libedale teele, süüdistades oma eelkäijat saamatuses või koguni kaose tekitamises. Siin on otsa lahti teinud majandus- ja taristuministri kandidaat Urve Palo, kelle arvates annab Juhan Partsi loodud kaost tükk aega klattida. Ometi on lahkuv peaminister Andrus Ansip tunnistanud, et kuigi majanduse- ja kommunikatsioonivallas on palju keerulisi lahendamist vajavaid probleeme, on Parts oma tööga hakkama saanud. Pangem tähele: Partsi enda isikuga ei seondu märkimisväärseid skandaale. Palo peaks väljendustes ettevaatlikum olema, kuna tema poliitikupagas on üpris kergekaaluline.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles